Naslovnica EDUKACIJE ISCP AKREDITOVANA EDUKACIJA IZ KOGNITIVNO-BIHEJVIORALNOG KOUČINGA U SARAJEVU!!

ISCP AKREDITOVANA EDUKACIJA IZ KOGNITIVNO-BIHEJVIORALNOG KOUČINGA U SARAJEVU!!

HRM Udruženje u saradnji sa Psihološkim Savjetovalištem DOMINO omogućava našim članovima popust do -150EUR na KBT koučing akreditovanu edukaciju!

S početkom u oktobru, Psihološko Savjetovalište Domino i Sinergija centar, u Sarajevu organizuju edukaciju iz kognitivno-bihejvioralnog koučinga (KBK), akreditovanu od strane International Society for Coaching Psychology (ISCP).

Edukaciju će voditi Mia Popic, direktorica Koučing centra Sinergija, certifikovatni kouč i REBT psihoterapeut, te doktorski kandidat iz oblasti primjene kognitivno-bihejvioralnog koučinga.

📌Kognitivno bihejvioralni koučing (KBK) je pristup koučingu zasnovan na teoriji i praksi kognitivno bihejvioralne terapije te rezultatima empirijskih istraživanja iz različitih oblasti psihologije. Teme i izazovi u čijem prevazilaženju je potvrđena učinkovitost KBK uključuju:
✅Perfekcionizam
✅Upravljanje stresom
✅Nisko samopouzdanje
✅Strah od javnog nastupa
✅Razvoj liderskih i komunikacijskih vještina

📌Edukacija je namijenjena svim profesionalcima sa visokoškolskim stepenom obrazovanja koji primjenjuju koučing tehnike na radnom mjestu ili u privatnoj praksi.

Ova edukacija je za vas ukoliko:
👍Radite kao tim lider ili HR menadžer i želite da poboljšate učinak ljudi u timu ili organizaciji
👍Radite kao sportski i wellness kouč i želite u svoje usluge da uvrstite i psihološko razumjevanje zdravstvenih i sportskih izazova
👍Radite kao psihoterapeut ili kouč i želite da obogatite svoj rad novim tehnikama

📌Edukacija se sastoji iz četiri jednodnevne radionice, čitanja preporučene literature i završnog ispita. Program je koncipiran kroz tri izvora učenja:
📝Teorijsko učenje
📝Iskustveno učenje (u parovima ili u grupama)
📝Učenje po modelu (demonstracija koučing sesije od strane voditelja edukacije).

📌Završetkom edukacije, učesnici postaju certificirani kao praktikanti kognitivno-bihejvioralnog koučinga od strane International Society for Coaching Psychology (ISCP).

Učesnici koji uspješno završe prva četiri modula te iskažu interes za dalji rad mogu se upisati na napredni stepen koji se sastoji iz dva modula:

🆙Supervizija (rad polaznika jednih sa drugima pod nadzorom edukatorice)
🆙Koučing maraton (demonstracija sesija koje vodi edukatorica)

📌Moduli će se održavati jednom mjesečno, na fizičkoj lokaciji u Sarajevu (Bosna i Hercegovina). Troškovi pohađanja edukacije uključuju upisninu u iznosu od 325 KM (162,5 EUR) te kotizaciju u iznosu od 2000 KM (1000 EUR), koja može biti uplaćena u 4 mjesečne rate.

📌Prijave za edukaciju su otvorene do 30.10 i mogu se izvršiti na ovom linku: https://lnkd.in/dzpZRJBE

Nakon završetka procesa prijave, bit će proveden selekcijski intervju i odabrani polaznici edukacije. Tačan termin i lokacija održavanja prve radionice, te detaljni podaci za uplate će biti proslijeđeni polaznicima neposredno nakon okončanja selekcijskog intervjua. Upite u vezi sa edukacijom možete slati na office@sinergija.org

Prethodni članakUNLOCK: Radionice ličnog razvoja, razvoja timova i lidera
Naredni članakPoints of You: Saradnja Alphabet i HRM!